Allen Edmonds Mccneil Cordovan 8

140,00

Cordovan Brogues van Allen Edmonds
Maat 8 Zwart, harde zolen en tiphakken
Model Mccneil
Nieuwprijs €599,-

Cordovan
Cordovan of shell cordovan is een exclusief ledersoort en wordt als het beste leer gezien.
De naam Cordovan komt van de stad Córdoba in Spanje, waar het natuurlijke, plantaardige looiproces zijn oorsprong vindt. De toevoeging Shell is afgeleid van de twee Engelse woorden shell layer, wat toplaag betekent. Wat maakt dit leer zo exclusief, kostbaar en duurzaam?
Cordovan leer is schaars en exclusief, om verschillende redenen. Ten eerste omdat het leer komt van paarden, die niet speciaal voor de huid gehouden worden. En dan ook nog eens van een heel specifiek stuk, de krop. De Britten noemen dit deel netjes: het laatste dat over de hindernis gaat. De tussenlaag van deze huid bestaat uit zeer compacte vezels en is daardoor zeer duurzaam. Kort gezegd, er is per paard genoeg leer-oppervlak voor één paar schoenen.
De tweede reden van schaarste ligt erin dat deze leersoort een lang en lastig looi- en kleurproces ondergaat. De compacte tussenlaag vereist een langdurig en arbeidsintensief looiproces, met natuurlijke middelen. Er zijn maar weinig looierijen die zich daaraan wagen, met als meest beroemde het familiebedrijf Horween uit Chicago. Ook is de hernieuwde populariteit van cordovan-leer een reden voor schaarste. Het is geen materiaal voor iedereen, maar de liefhebbers zweren erbij. De duurzaamheid, kleurdiepte en gladde afwerking zijn dan ook uniek.
Artikelnummer: 6462140 Categorieën: ,

Beschrijving

Brand

Allen Edmonds