Church’s Grafton Cordovan 8

220,00

Cordovan Model Grafton van Church’s Shoes. Summum in Classic Shoes.
Grafton is het topmodel uit de Church’s fabrieken, fraai afgewerkt met de beste materialen.
Nieuwprijs €890,-

Church’s Shoes
Britse Schoenmaker, naast Crockett & Jones toonaangevende voor Engelse kwaliteitsschoenen.
Het luxueuse Brits schoenenmerk werd in 1873 opgericht werd door Thomas Church en zijn drie zoons. Door de jaren heen is het bedrijf uitgegroeid van een klein familie atelier tot een werkgever van bijna 700 mensen.
In 1999 werd het bedrijf overgenomen door het internationale modeconglomeraat Prada. Productie blijft in essentie nog altijd de klassieke herenschoen van hoogwaardige kwaliteit.
Cordovan
Cordovan of shell cordovan is een exclusief ledersoort en wordt als het beste leer gezien. 
De naam Cordovan komt van de stad Córdoba in Spanje, waar het natuurlijke, plantaardige looiproces zijn oorsprong vindt. De toevoeging Shell is afgeleid van de twee Engelse woorden shell layer, wat toplaag betekent. Wat maakt dit leer zo exclusief, kostbaar en duurzaam? 
Cordovan leer is schaars en exclusief, om verschillende redenen. Ten eerste omdat het leer komt van paarden, die niet speciaal voor de huid gehouden worden. En dan ook nog eens van een heel specifiek stuk, de krop. De Britten noemen dit deel netjes: het laatste dat over de hindernis gaat. De tussenlaag van deze huid bestaat uit zeer compacte vezels en is daardoor zeer duurzaam. Kort gezegd, er is per paard genoeg leer-oppervlak voor één paar schoenen.
 
De tweede reden van schaarste ligt erin dat deze leersoort een lang en lastig looi- en kleurproces ondergaat. De compacte tussenlaag vereist een langdurig en arbeidsintensief looiproces, met natuurlijke middelen. Er zijn maar weinig looierijen die zich daaraan wagen, met als meest beroemde het familiebedrijf Horween uit Chicago. Ook is de hernieuwde populariteit van cordovan-leer een reden voor schaarste. Het is geen materiaal voor iedereen, maar de liefhebbers zweren erbij. De duurzaamheid, kleurdiepte en gladde afwerking zijn dan ook uniek.

Uitverkocht

Artikelnummer: 6462044 Categorieën: ,
church logo englisch shoes

Beschrijving

Brand

Church

Church’s is een luxueus Brits schoenenmerk opgericht in 1873 in Nordhampton Church’s shoes is ronduit de bekendste Engelse schoenmaker uit het bovenste segment.
church logo englisch shoes