Van Bommel Cordovan 8

125,00

Shell Cordovan Brogues van Van Bommel

Harde zolen, nieuwe van Bommel hakken, maat 8 G
In productiejaren van deze schoenen, duurste herenschoenen van van Bommel.

VAN BOMMEL
Van Bommel is een oer-Hollands familiebedrijf uit Moergestel en vervaardigt al generaties lang schoenen naar inzichten die zijn over gegaan van vader op zoon. Hoogwaardige materialen zoals kalfslederen voering, volnerf kalfsoverleer, pekdraad en kuip gelooid zoolleer garanderen niet alleen kwaliteit en draagcomfort, maar zorgen daarnaast voor een klassieke uitstraling. De broers Reinier, Floris en Pepijn vormen samen de directie en het brein van de fabriek. Zij zijn de negende generatie Van Bommels. Het evenwicht dat de drie broers hebben bereikt tussen traditie en vernieuwende trends resulteert elk seizoen weer in een eigentijdse collectie.
Cordovan
Cordovan of shell cordovan is een exclusief ledersoort en wordt als het beste leer gezien.
De naam Cordovan komt van de stad Córdoba in Spanje, waar het natuurlijke, plantaardige looiproces zijn oorsprong vindt. De toevoeging Shell is afgeleid van de twee Engelse woorden shell layer, wat toplaag betekent. Wat maakt dit leer zo exclusief, kostbaar en duurzaam?
Cordovan leer is schaars en exclusief, om verschillende redenen. Ten eerste omdat het leer komt van paarden, die niet speciaal voor de huid gehouden worden. En dan ook nog eens van een heel specifiek stuk, de krop. De Britten noemen dit deel netjes: het laatste dat over de hindernis gaat. De tussenlaag van deze huid bestaat uit zeer compacte vezels en is daardoor zeer duurzaam. Kort gezegd, er is per paard genoeg leer-oppervlak voor één paar schoenen.
De tweede reden van schaarste ligt erin dat deze leersoort een lang en lastig looi- en kleurproces ondergaat. De compacte tussenlaag vereist een langdurig en arbeidsintensief looiproces, met natuurlijke middelen. Er zijn maar weinig looierijen die zich daaraan wagen, met als meest beroemde het familiebedrijf Horween uit Chicago. Ook is de hernieuwde populariteit van cordovan-leer een reden voor schaarste. Het is geen materiaal voor iedereen, maar de liefhebbers zweren erbij. De duurzaamheid, kleurdiepte en gladde afwerking zijn dan ook uniek.
Artikelnummer: 6462144 Categorieën: ,

Beschrijving

Brand

van Bommel

Extra informatie

Maat